Maak eens foto's van HETZELFDE

Gepubliceerd op 8 februari 2024 om 06:17

De Kracht van Detail en Collage


HOEZO telkens hetzelfde fotograferen?

 

Hetzelfde fotograferen is DE oplossing voor een uniek en gevarieerd fotoboek. Neem vooral een kijkje op de pagina Voorbeelden Fotoboek. In dit blog neem ik jullie mee naar het moment dat telt voor jouw fotoboek! Stel je voor dat je door zo’n charmant Frans dorpje wandelt, waar elk huis wordt gesierd door pastelkleurige luiken. Het is de ultieme Franse sfeer die je altijd al hebt willen ervaren. Of misschien sta je op een levendige lavendelmarkt, omringd door een overvloed aan kleuren en geuren. Je voelt dat je diep in de Provence bent.  Je ruikt het! En wat is Berlijn zonder z’n beren?  Ik kwam ze overal tegen. Uiteindelijk had ik een hele collectie: luiken, marktwaar en beren verzameld.

 

Deze foto komt uit het fotoboek L Berlijn/bekijken



De typische kleine details die jouw bestemming karakteriseren.

Het zijn de dingen die je opmerkt terwijl je door een stad slentert, over de markt dwaalt of gewoon onderweg bent.  Zoals de foto hieronder in Sanibel; Florida. Hier kwamen wij de meest bijzondere brievenbussen tegen.

 

De plaatselijke bevolking zal wel gedacht hebben: "waarom stopt die auto telkens en springt er een fotografe uit?" Het was mij het rondje door de buurt wel! Maar het resultaat is er naar. Vinden wij zelf. 
De foto kan je bekijken met de volgende link: fotoboek XL Amerika

Balans in jouw fotoboek, Hoe doe je dit?

Balans is niet alleen essentieel in het leven, maar ook in een fotoboek. Want laten we eerlijk zijn, een bonte verzameling herinneringen kan behoorlijk onrustig ogen. Het is de juiste balans die ervoor zorgt dat je niet alleen geniet, maar dat ook je brein er een fijn gevoel bij krijgt.

Lukraak bijeenrapen van foto's?

Ondanks wat verschillende fotoboekbedrijven je vertellen, brengt het lukraak bijeenrapen van foto's je vaak niet de rust, vreugde en de terugkeer naar die bijzondere plaats.

Soms schieten losse foto's tekort. Ook de juiste positie en kleur van de foto’s in belangrijk. Tijdens het samenstellen van een boek betrap ik mezelf er regelmatig op dat iets niet helemaal klopt. Dat ik denk: “ bah, ergens klopt hier iets niet." Dan is het schuiven en proberen, vooral bij een collage.

 

Laat zien wat je ziet, ruikt en voelt.

Dat brengt je terug naar die plaats, die herinnering.

Wat is dan leuker om juist deze terugkomende details te fotograferen. Het vertelt je soms meer dan die prachtige overzichtsfoto. Die je sowieso ook vast hebt gemaakt.

De collage van de religieuze borden vindt je in Fotoboek L Sevilla 

Een persoonlijk voorbeeld

Zo ook met het Afrika boek van laatst,  een verzameling belangrijke foto’s die op het eerste gezicht niet samenvielen. Dat kwam door de kleursamenstelling. De oplossing? Een filter eroverheen, of gewoon een andere positie zodat alles weer in harmonie is. Ik heb zelfs twee versies gemaakt voor deze klanten waaruit ze konden kiezen,  want smaken verschillen natuurlijk.

Meer foto's in jouw fotoboek ; De Kracht van de collage

Details vertellen dus soms meer dan die prachtige overzichtsfoto. Hiervoor gebruik ik een vaak een collage. Maar ik kan in jouw fotoboek ook veel meer foto's laten zien door soms een collage te maken. Dit houdt de lay-out rustig en de pagina's binnen de perken😉.

 

Collages van details zijn prima opvul materiaal in jouw fotoboek

Zo  zorgt  een collage niet alleen voor extra foto's in jouw boek. Maar maakt het mij ook gemakkelijker om die ene pagina op te vullen met iets algemeens. Vaak zijn dit soort details niet gebonden aan een specifieke dag of activiteit.

 

Heb je iets gezien maar niet gefotografeerd?

 

Dat is helemaal begrijpelijk! Vertel me erover tijdens onze intake. Door met jou te praten over wat je hebt gezien en ervaren, kan ik jouw fotoboek nog persoonlijker maken en deze details toevoegen om je verhaal compleet te maken.

De vegetatie in de Ardèche was eind augustus begin september namelijk heel anders, zie hierboven

En hoe leuk zijn die geveltjes in Nes op Ameland!?

Dus verzamel die  details;

Dan zet ik jouw herinneringen om in een prachtige collage, die jouw verhaal vertelt.

 

Waar wacht je nog op? 

Neem vandaag nog contact met mij op en hoor hoe ik jou kan helpen. Nu of over een tijdje. Tot gauw 

Dat is wat fotografie en reizen echt bijzonder maakt. 📷✨

#Fotografie #Collage #Herinneringen #Reizen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.