Vakantie napret: Herbeleef de reis met KYMA en thema diners 

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 06:30

WAAROM STOPT DE FUN ALS JE THUISKOMT?

Hoevaak hoor je niet. Pfff, ik had een hartstikke leuke vakantie, maar na twee dagen werken ben ik 't al weer helemaal vergeten. Wat zonde!  Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt die vakantiesfeer vasthouden of zelfs teruggaan in de tijd, keer op keer.

Natuurlijk is een fotoboek daar een geweldige oplossing voor, vooral als het door KYMA is ontworpen. Maar zo’n fotoboek kan ook voor andere dingen worden gebruikt. 

Hou je sfeer vast met een thema etentje!

Vakantie napret traditie:

Bij ons thuis was het vroeger een traditie om na een verre reis voor familie een etentje te organiseren met gerechten uit het vakantieland.  Compleet met een thema gedekte tafel en ons fotoboek klaar om te bekijken.  Een Afrikaanse avond met servetten in dierenprint en bobotie in een grote schaal.

Terug naar India en Nepal

Na onze reis door India en Nepal; een tafel vol met papadums, naan en diverse curry's . De grote tafel gedekt met een fucsia  linnen loper en gouden schaaltjes. Die ik nog steeds in mijn bezit heb en soms gebruik, ook al is het al 23 jaar geleden.

 

Elke vakantieland een eigen thema

 

En je hoeft niet ver te reizen om na te genieten. Elk vakantieland heeft zijn eigen charme en typische gerechten. Dus, waarom die sfeer niet vasthouden en er op jouw eigen manier van genieten?

Samen genieten

Deze napret was bij ons altijd weer een gezellige boel. Voor ons waarschijnlijk leuker dan voor sommige familie, omdat zij nu eenmaal geen globetrotters zijn en ook nooit besmet zijn met dit virus. Het VRV, Verre Reizen Virus.  En wat een geluk dat we het woord virus weer op normale wijze mogen en kunnen gebruiken.

Andere thema etentjes:

Verder waren onze kleine meiden ook dol op thema etentjes. Het liefste tijdens de herfstvakantie. Met name Isa was dol op koken en tafeldekken.

  • Thema herfst,
  • Thema seizoenen,
  • Thema vroeger

kwamen aan bod. En meestal speelden hierbij foto’s en fotoboeken een grote rol. 

Herfst

Onze Herfst begon met het rapen van kastanjes en prachtige bladeren voor de aankleding. Op het menu stond dan typische herfstgerechten met paddestoelen en draadjesvlees.

Thema seizoenen :

Met voor-, hoofd- en nagerecht uit een verschillende seizoenen en een aantal jaar fotoboeken bij de hand.

 

Terug naar vroeger

Met typische streekgerechten uit vervlogen tijd zoals arretjescake, kruutmoes en balkenbrij.  Met daarbij een fotoboek van lang geleden en foto's van toen iedereen baby was.

Wil jij nu ook zo'n leuk fotoboek om te bespreken tijdens jouw thema diner? Je weet mij vast wel te vinden. Ik help je graag.

Vervlogen tijden herleven……ineens weer actueel in

KYMA

Keep Your Memories Alive

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.