Vertel een compleet verhaal: 5 fototips tijdens jouw vakantie.

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 06:25

Wat maakt die ene plek nu zo speciaal?

Wat valt jou op? Het antwoord op deze vraag is de sleutel tot het maken van een compleet verhaal van jouw reis.  Het klinkt eenvoudig, maar het vergt een beetje aandacht en creativiteit.

 

Foto’s: Een pagina die vertelt van de overgang van Staten: van Florida naar Georgia, van sinaasappels en alligators naar perziken en pecan noten. Of het verhaal van Roussillon in Frankrijk met haar rode aarde en natuurlijke pigmenten en schilderstoebehoren.

 

Met deze tips zorg jij ervoor om dat complete beeld van jouw fantastische reis te vangen:

 

1. De magie van de omgeving

Richt je niet alleen op één specifiek gebouw of beeld, maar bekijk de hele omgeving.

Er is zoveel meer te ontdekken als je goed om je heen kijkt. Draai je hoofd naar links, naar rechts, omhoog en kijk zelfs achter je. Je zult versteld staan van de interessante dingen die je tegenkomt.

2. Details Doen Ertoe:

Kijk verder dan het voor de hand liggende. Zoom in op de kleine dingen - schelpen op het strand, naambordjes, kentekenplaten. Deze details vormen samen het volledige verhaal van die plek. Een klant vroeg mij voor haar vertrek: "Wat moet ik fotograferen? Waar moet ik op letten?" Waarop ik zei: "Je gaat lekker genieten! Fotografeer wat jij leuk vindt, Wat jou opvalt!" Maar als ik dan toch een tip mag geven: Leg details upclose vast. Details waarvan je normaal geen foto van zou maken.

Foto's: Het eiland Sanibel in Florida staat bekend om haar schelpen. Tijdens ons verblijf daar ontdekten wij dit leuke winkeltje: Wat een tof en bijzonder uithangbord. En de pagina van de schilpaddennesten wordt versterkt door de detailfoto's. Want, zeg eens eerlijk? Was het schildpaddennest je op de overzichtsfoto opgevallen?   

3. Verander je hoek

Speel met hoeken! Fotografeer van bovenaf, van onderaf, en vanuit ongebruikelijke perspectieven. Het kan een gewoon beeld transformeren tot iets unieks.

4. Laat Je Emoties Zien:

Vergeet niet de mensen en emoties vast te leggen. Voeg een persoonlijke touch toe aan je fotoboek met foto's van jezelf en je reisgenoten, en schrijf notities om de momenten tot leven te brengen. Toen wij in het verleden verre reizen maakten ging ik altijd zo op in natuur en cultuur dat ik vergat om een selfie te maken of ergens bij te poseren. Ik moet zeggen dat dit toen ook nog niet zo gebruikelijk was als nu. 

Al hoef ik persoonlijk niet overal met mijn gezicht op of voor te staan. 

 

5. Doe Eens Gek:

Foto’s weggooien kan altijd nog! Experimenteer met composities, kleuren en effecten. Laat je creativiteit stromen en wees niet bang om te spelen met je camera. Durf ook iets wat ongebruikelijk is.

Een leuk voorbeeld hierbij is het volgende: Mijn dochter bleek tijdens een trail door een kloof in Frankrijk onze hond vastgelegd te hebben toen hij een plasje deed. En toen hij lekker lag te chillen in een poel met water. Ik moest zo om deze foto's lachen dat ik niet anders kon om juist die in ons fotoboek te verwerken. Het maakte het net allemaal minder alledaags. 

Deze tips toch vergeten tijdens je reis?

Maak je geen zorgen.  Ik help je wel om jouw overzichtsfoto om te toveren tot een detail. Ik heb zo mijn trucjes. 

 

De kracht van detail! en van KYMA 

We vinden samen vast een oplossing om jouw fotoboek te laten stralen.🌞📸

Alvast fijne vakantie! 

 

Liefs KYMA 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.