Waarom moeten we alles alleen doen?

Gepubliceerd op 14 juni 2024 om 06:16

Het lijkt wel alsof we altijd alles zelf willen doen, vooral bij het maken van een fotoboek. Een ander kan dit toch niet? Het is mijn verhaal, dus ik moet het zelf doen. Maar waarom eigenlijk?

Twee Mooie Voorbeelden uit de praktijk

Deze week sprak ik met twee mensen. Een jonge moeder liet mij trots foto's en video's van haar kinderen zien. Gelukkig maakt ze een fotoboek. Ook sprak ik een moeder die een uitgebreid fotoboek maakte over de eerste 18 jaar van haar zoon. Wat een prachtig jubileum!

 

De Waarde van Herinneringen

Ik hoor dit soort verhalen vaak. Mensen zien de waarde van het vastleggen van herinneringen in een tastbaar object zoals een gedrukt fotoboek. Dat maakt mij blij, want ik weet hoe belangrijk het is om die herinneringen levend te houden. Maar diep van binnen denk ik ook: “Jammer, ik had je graag willen helpen. “

 

Zij zijn dus niet mijn doelgroep! OF WEL…….

Leg eens uit, KYMA!

De  jonge moeder toonde video's van mijlpalen van haar kinderen. Ik vroeg: "Zitten die video’s ook in je fotoboek?" Ze keek me verbaasd aan. Nee, dat wist ze niet. En ik kon ook niet snel beoordelen of ze het maximale uit haar foto's had gehaald met een geautomatiseerd systeem.

De moeder van de  stoere 18 jarige maakte een uitgebreid album, maar het bevatte weinig variatie, te kleine foto’s, te groot lettertype en drukke achtergronden. Zij zag het als een trip down memory lane en zat avonden eraan. Heerlijk vond ze het….maar wel druk. Ik weet zeker dat ik haar had kunnen helpen met lay-out, kleurgebruik en subtiele achtergronden. Zij haar trip down memory lane om foto’s te sorteren en ik de lay-out en afwerking. Dat zou een goed idee zijn geweest.

 

Wat ik precies beter doe? Is mijn geheim. Maar neem van mij aan dat ik meer kan met kleurgebruik, lay-out, foto’s eruit laten springen, lettertype en het vertellen van een verhaal.

 

Wel mijn doelgroep dus! Ook zij!!!! Ook Jij!!!!

Als ik erover nadenk, besef ik: “ Wat jammer dat zij dit zelf moesten doen. Ook zij kunnen mijn hulp gebruiken.”  Eigenlijk kan iedereen die een fotoboek maakt wel eens hulp gebruiken. Want daar leren we van. 

 

Samen naar een Nóg Mooier Fotoboek

Beide dames hadden een nóg mooier boek kunnen hebben met mijn hulp. En dat hoeft niet altijd een volledig door mij ontworpen fotoboek te zijn. Er zijn zoveel mogelijkheden om samen jouw fotoboek naar een hoger niveau te tillen.

 

Weg met Individualisme

Veel mensen vinden dat ze het zelf moeten doen. Maar waarom? We gaan toch ook naar de kapper en de schoonheidsspecialiste, terwijl we dit ook zelf kunnen doen? Waarom doen we alles alleen en is hulp vragen soms zo lastig, zeker bij het maken van een fotoboek.

 

Laten we kiezen voor  WIJ i.p.v MIJ

Samen sta je altijd sterker. Laten we ook bij het maken van fotoboeken kiezen voor "wij" in plaats van "mij”.

 

Wacht niet langer en neem contact met mij op.

Samen staan we sterker!

 

Liefs KYMA❤️

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.