Op weg naar Bali; Van goedkope vlucht tot bijzondere plekjes

Gepubliceerd op 4 april 2024 om 20:31

Hey allemaal,

Dit keer een persoonlijk verhaal met een knipoog naar mijn werk voor KYMA. Wij gaan weer eens zelf avonturen maken om straks vast te leggen en nooit meer te vergeten. En zo wordt onze reis jouw voorbeeld hoe ik een fotoboek maak.😉

Ik kan nog steeds niet geloven dat het bijna zover is: Onze rondreis door Bali komt steeds dichter bij!

Aantal tips:

Maar voordat ik me volledig kan onderdompelen in de prachtige stranden, adembenemende watervallen en weelderige rijstvelden, zijn er een paar dingen die ik met jullie wil delen - En  ja, dat omvat ook de hobbels op de weg.

Verder vermeld ik een aantal tips waar ik rekening mee heb gehouden tijdens de planning.

De terugvlucht.

Laten we beginnen bij het begin en ook het einde van onze reis. Een paar maanden geleden dachten mijn man en ik dat we geluk hadden met een belachelijk goedkope terugvlucht via China / Xiamen. En ondanks de gezonde twijfel gingen we hier toch voor.

Jackpot? Nou nee, dat denk ik niet.  We hebben nu al meerdere vluchtaanpassingen gekregen per mail in het Chinees; 厦航航班调整通知 . Beetje spijt!

Normaal kiezen we altijd voor zekerheid en betalen we liever iets meer. Maar nu gaan we t avontuur van de goedkope vlucht dan toch aan.  Al realiseren we ons dat de lange overstaptijd en het gedoe met visa ons flink wat kopzorgen zouden  kunnen bezorgen.   Gelukkig is er Google vertaal en komt 't vast goed. Heb zelfs wat Chinese teksten uitgeprint en een tempel dichtbij t vliegveld gevonden. Misschien lukt het ons om nog even wat sight seeing te doen.

 

TIP 1: Note to self: soms is goedkoop gewoon duurkoop.

en voor jou: Dit geldt ook voor een fotoboek😉

 

Maar laten we het niet te lang over onze vluchtperikelen hebben, Heen vliegen we heerlijk met Singapore Airlines!  Ik wil jullie vertellen over de juweeltjes die we hebben gevonden voor onze accommodaties. We hebben alles vooruit geboekt. Van knusse homestays tot luxe resorts.

 

2 plekken willen ik hier uitlichten:

Munduk Clove  in Munduk  en Wapa di Ume in Sidemen.

Munduk staat bekend om zijn weelderige groene landschap en adembenemende watervallen.

Ons verblijf in Munduk Clove belooft een ervaring te worden die we nooit zullen vergeten.  Een  goedkoop adres met goede reviews, gelegen aan de start van de wandeling naar 3 watervallen van Munduk. Met een adembenemend uitzicht en een kampvuurtje ‘s avonds. En dat voor nog geen € 30 pn.

Ik kan niet wachten om 's ochtends wakker te worden met uitzicht op de jungle en de ochtendmist die langzaam optrekt.

En dan Sidemen, een verborgen parel in Oost-Bali.

 

Onze accommodatie daar is in het Wapa di Ume hotel.  Onze kamer is paradijs met een eigen zwembad en weer een adembenemend uitzicht. Het hotel biedt allerlei walks en trips, waar we zeker gebruik van gaan maken.

Ik kan niet wachten om de rust en sereniteit van dit afgelegen gebied te ervaren. Het schijnt dat de zonsopgangen hier magisch zijn, dus ik ben van plan om mijn wekker vroeg te zetten en geen moment te missen. En zeker te genieten van deze super mooie accommodatie.

TIP 2:

Het vooraf boeken van accommodatie kan een hoop stress besparen, maar zorg ervoor dat je flexibel blijft. Soms ontdek je ter plaatse verborgen schatten die niet online te vinden zijn. Het Munduk Clove hotel in Munduk en Wapa di Ume in Sidemen lijkt echter een echte aanrader vanwege de unieke ervaring die het biedt. Al kom ik nu ook wel zeer toffe Air Bnb plekjes tegen...volgende keer ga ik vooraf nog meer op insta struinen. Of maak ik gebruik van een reisagent. Want let wel: Vol=Vol en dan grijp je naast de mooiste verblijven.

Maar er zijn nog zo veel meer prachtige accommodaties die wij gaan uitproberen. Zie hieronder er nog twee, die ik voor nu geheim houd.  

Het vervoer

Maar nu komen we bij het gedeelte waar ik een beetje nerveus over ben: het vervoer. Iedereen zegt dat het gemakkelijk is om rond te reizen op Bali, met taxi's en scooters die overal beschikbaar zijn. Maar eerlijk gezegd voel ik me nog een beetje onzeker. Misschien komt het door mijn gebrek aan ervaring. Meestal rijden we zelf.  Of misschien maak ik me gewoon te veel zorgen. Hoe dan ook, ik hoop dat het allemaal soepel zal verlopen en dat ik me snel op mijn gemak zal voelen op de wegen van Bali. Ook dit komt vast goed.

TIP 3 Vervoer:

Hoewel velen zeggen dat reizen op Bali gemakkelijk is met taxi's en scooters, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Als je geen ervaren scooterrijder bent, overweeg dan om een taxi te nemen of een chauffeur te huren. Zorg er ook voor dat je een betrouwbare kaart-app op je telefoon hebt voor navigatie. Ik ga ook een oude telefoon meenemen en daar ter plaatse een simkaartje voor kopen. Zo heb ik altijd internet en kan ik de taxi apps daar opzetten.

 

TIP 4. Paklijst:

Vergeet niet om enkele essentiële items in te pakken, zoals zonnebrandcrème, een hoed of pet, insectenwerend middel DEET en lichte kleding voor de warme temperaturen. Ik heb 2 omslag doek/rokken bewaard van onze reizen door Thailand en India. Superhandig als we een tempel bezoeken. Hop, zo over je korte broek.  Ook heb ik wandelsandalen gekocht. Beetje duf! Maar een sandaal met goed profiel, die tegen een stootje kan lijken mij erg handig.  En ik heb wel degelijk gelet om de meest modieuze sandaal uit te zoeken.  Jullie zullen ze vast voorbij zien komen😉 Whah, mijn dochter noemt het birth control Sandels. 

 

TIP 5. Respecteer de cultuur:

Bali is een eiland met een rijke cultuur en tradities. Vergeet niet om respectvol te zijn tegenover de lokale bevolking en hun tradities te respecteren. Kleed je gepast bij het betreden van tempels en toon respect voor heilige plaatsen. En daar komen die omslag rokken dan weer prima van pas.

 

TIP 6:  Waar heb ik al mijn ideeën opgedaan?

Vooral de site van backpackcentrale  https://www.backpackcentrale.nl/backpacken-bali/

en Saltinourhair https://www.saltinourhair.com/nl/bali

vond ik heel fijn. De eerste geeft mega veel informatie over de gebieden en saltinourhair is gewoon tof om te zien en te lezen. Zij maken zulke mooie foto’s en geven ook fantastische tips.

LETS GO! 

Ons Bali-avontuur staat op het punt te beginnen. Nog een paar weekjes.  Ik kan niet wachten om jullie mee te nemen op deze reis en al mijn ervaringen met jullie te delen. Tot snel!

Volg ons op insta!

En ik kan 't natuurlijk niet laten:

Heb jij ook zo'n fantastische reis gemaakt bv. Vorig jaar?

Maar blijf je aanhikken tegen dat fotoboek? Twijfel niet. Laat mij je helpen. Voor een fractie van jouw reissom/jullie vliegtickets heb je een levenslang genot en plezier om op terug te kijken. 

Nog steeds twijfels? Volg mij! Vertel het mij! Vertrouw mij!

Liefs, KYMA❤️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.